Daina-Deksne-Gundersen

Symboler i mine bilder

I bildene bruker jeg for tiden flere symboler:

Ballong – i bildene ”Bønn” eller ”På vei”. Det som gir deg styrke til å gå videre. Det kan være barnet ditt, drømmene dine eller en bønn. Bønn er akkurat som luften i en ballong. Den synes ikke, men når den er blåst inn i ballongen kan man se resultatet og det gir glede og styrke til å gå videre.

Husker – glede, frihet. – Da jeg var liten, hadde jeg en huske i et epletre. Der husket jeg når jeg var glad eller trist, når jeg ikke hadde noe å gjøre eller bare ventet på maten. Ofte sang jeg også.

Krans på hodet – symbol på visdom.

Sennepsfrø – tro som begynner som noe lite og ender som noe stort og gir god frukt.

I bildene med tema ”100” ser vi ”de nittini og den hundrede”. Det handler om å høre til en flokk og samtidig være sett for den jeg er – om vår identitet og hvor vi hører til og føler oss trygge.